5 Super snelle tips voor een leuker & gezonder leven

Een happy & healthy leven willen we allemaal, maar energie hebben om te rocken op het werk, het huishouden op orde te houden, ( eventuele) kids te brengen/ halen & vermaken kost veel energie. 

Daarnaast willen we er ook nog leuk uitzien, en een beetje fit zijn 😉 

Succesformule.. 

Ik weet hoe het werkt en heb hier door de jaren heen veel mee gestruggeld. Nu heb ik een succes formule gevonden die werkt. 

Ik geef je graag mijn persoonlijke top 5 om happy, healthy én energiek door het leven te gaan: 

  1. Maak elke ochtend een verse smoothie; het hoeft niet ingewikkeld te zijn maar het gaat je zoveel brengen. Je krijgt direct alle vitamines binnen die je dagelijks nodig hebt, het is super lekker & snel gemaakt. Een bijkomend voordeel is dat je alleen natuurlijke suikers binnen krijgt en je kunt eindeloos variëren! Tip! Voeg extra groenten toe en kom makkelijker aan je benodigde 250 gram groenten per dag.  Mijn favoriet? De banaan / mango smoothie.Mango smoothie
  2. Veel water drinken. Yes, het is een open deur maar veel water drinken is het beste wat je kunt doen voor je gezondheid, je huid, je organen en je energielevel → 2 liter water per dag. Oftewel 8-10 glazen per dag. Ga het maar eens uitproberen, minimaal 10 dagen en voel zelf het verschil. Het kost je niets.. draai de kraan maar open zou ik zeggen! 
  3. Vegetarisch / veganistisch eten. Ik eet graag veel groenten en ben daarom vegetarisch gaan eten. Waarom? Voor mij was het een logische stap na alle negatieve nieuwsberichten & documentaires die ik heb gezien over dierenleed en de vleesindustrie. Het valt echt niet meer te ontkennen ( veel) vlees is niet goed voor onze gezondheid. Plus, ik had zo vaak een opgezette buik of last van mijn spijsvertering na het eten van vlees dat het voor mij alleen maar positief werkt. Ik heb echt veel meer energie, voel me minder zwaar en opgezet en ben nog een paar kilootjes afgevallen ook 😉  Plus, you know it, veel groenten en fruit eten is gewoon gezond! 
  4. Om 6:00 uur opstaan > Elke ochtend een meditatie doen / journaling >  me-time . Say what? Dit is voor mij echt life-changing! Me-time is erg schaars als je moeder bent en elke dag het eerste uur voor mezelf hebben met een kopje koffie is hemels. Ik maak het wel efficiënt met een meditatie en vul mijn journal in met mijn intenties, affirmaties en dankbaarheid voor de komende dag. Wil je meer weten over mijn Miracle Morning Routine? Check het hier: Mijn Miracle Morning Routine
  5. Crossfit: Hell Yes! Misschien niet de makkelijkste tip maar wel een belangrijke; energie heb je niet vanzelf, dit maak je. Energie krijg je niet door gezond eten alleen, maar ook door je lichaam te trainen én jezelf uit te dagen. Wat is Crossfit vraag je? Dit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. 

Hier lees je er meer over:  https://www.crossfitdenbosch.nl/wat-is-crossfit/

Waarom ik het zo tof vind? Het is elke training anders, je wordt uitgedaagd op allerlei manieren, je knalt even een uurtje en hebt er de hele dag profijt van én je wordt snel sterker. Plus je traint alleen in een groep waardoor je toch het gevoel hebt van community en samen iets bereiken. Een coach houdt in de gaten of je alle oefeningen goed doet. Succes verzekerd! De resultaten houd je zelf bij in een app en zo heb je daadwerkelijk bewijs dat je sterker wordt. Ik vind het ook super goed werken voor mijn mindset omdat ik steeds mezelf mag pushen in een work-out en het me een heerlijk gevoel geeft als ik alles eruit heb gehaald wat er op dat moment in zit. Probeer het zelf uit! 

 

Dit zijn makkelijke tips die je snel kunt toepassen in jouw dagelijkse leven. Probeer het minimaal 10 dagen uit en je zult echt verschil merken. Heb je echt heel weinig tijd? Kies dan 1 tip uit en ga daar de volle 100% voor. Natuurlijk hoef je niet per se elke ochtend een smoothie te maken of te starten met crossfit als het niet bij je past.. Ik wil je met dit blog heel graag inspireren om beter voor jezelf te zorgen en dat begint ( wat mij betreft ) met je gezondheid.

Ik ben heel benieuwd  wat je ervan vindt dus laat het me weten in de reacties! ↓

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties